Кюфтета с каперси тартар сос
за 2 порции, 15 мин
Продукти
350 г смляно телешко месо или друга кайма по избор
1 глава червен лук
2 кисели краставички
1 ч.л. дребни каперси или нарязани зелени маслини
4-5 стръка магданоз
4 с.л. от маринатата на краставичките
1 ч.л. горчица
сол и черен пипер
6 с.л. олио или зехтин
100 г гъби по избор
2 жълтъка
Приготвяне
Обеленият червен лук се нарязва на тънки ивички, краставичките се нарязват на кубчета.
Смесват се с каперсите, наситнения магданоз, маринатата от краставичките, горчицата, сол, черен пипер и 3 с.л. зехтин или олио.
Смляното месо се смесва с жълтъците, сол и черен пипер. Оформят се 4 кюфтета.
Гъбите се нарязват на тънки филийки и се задушават в 2 с.л. загрят олио или зехтин. Изваждат се и се добавят към соса.
В същия тиган се добавя останалото олио или зехтин и се изпържват кюфтетата - ако са телешки, да останат леко алангле отвътре. Поднасят се със соса.