Кюфтета с каперси тартар сос

за 2 порции, 15 мин

Кухня
08:30 - 13 Юни 2021
3815
Кюфтета с каперси тартар сос

Продукти

350 г смляно телешко месо или друга кайма по избор

1 глава червен лук

2 кисели краставички

1 ч.л. дребни каперси или нарязани зелени маслини

4-5 стръка магданоз

4 с.л. от маринатата на краставичките

1 ч.л. горчица

сол и черен пипер

6 с.л. олио или зехтин

100 г гъби по избор

2 жълтъка

 

Приготвяне

Обеленият червен лук се нарязва на тънки ивички, краставичките се нарязват на кубчета.

Смесват се с каперсите, наситнения магданоз, маринатата от краставичките, горчицата, сол, черен пипер и 3 с.л. зехтин или олио.

Смляното месо се смесва с жълтъците, сол и черен пипер. Оформят се 4 кюфтета.

Гъбите се нарязват на тънки филийки и се задушават в 2 с.л. загрят олио или зехтин. Изваждат се и се добавят към соса.

В същия тиган се добавя останалото олио или зехтин и се изпържват кюфтетата - ако са телешки, да останат леко алангле отвътре. Поднасят се със соса.