Ледено с Lupa.bg: Трицветен сладолед с диня, пъпеш и кисело мляко
за 8 броя, 35 мин
Продукти
150 г захар
1 лимон
500 г диня без кората
200 г кисело мляко
150 г почистен пъпеш без кората
1 лайм
Приготвяне
Кипва се захарта с изцедения лимонов сок и 350 мл вода. Вари се докато захарта се разтвори и се оставя да изстине.
Махат се семките на динята и се пасира. Семките може да се запазят и да се върнат в пюрето за повече автентичност на сладоледа.
Добавя се с разбъркване ¾ от захарния сироп. Разпределя се в 8 формички за сладолед. Слага се във фризера за 1 час и се бодват дървени клечки. Оставя се да се замразява още 1 час.
Киселото мляко се смесва с настърганата лимонова кора и 3-4 с.л. сироп. Пълни се върху динената част и се замразява още 1 час.
Пасира се пъпешът със сока от лайм и останалия сироп. Допълват се формичките и се замразява окончателно още около 2 часа.
Вместо във формички, може да се замрази по същия на чин на пластове в голяма купа