Лекарят, убил Плъха, се лекува в болница

Д-р Иван Димитров отсвири делото

Новини
14:37 - 30 Юни 2020
3101
Лекарят, убил Плъха, се лекува в болница

Рентегенологът д-р Иван Димитров, който трябваше днес да застане пред пловдивския окръжен съд заради убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха, не се яви. На делото се разбра, че е влязъл спешно в болница. Депозирана е служебна бележка от УМБАЛ "Пловдив", че е приет в неврологичното отделение с увреждане на междинни дискове.

Въпросният документ обаче не отговаря на нормативните изисквания. Съдията Петко Минев постанови за следващото заседание на 23 юли обвиняемият да представи цялата медицинска документация, за да се прецени дали той шиканира процеса и има предпоставки за промяна на мярката му за неотклонение.

В залата днес не присъства и единият от защитниците на медика Георги Кутрянски заради ангажимент във въззивна инстанция. Другият адвокат на лекаря - Гено Василев, обясни, че д-р Димитров е постъпил по спешност, а вчера късно следобед е издадена въпросната бележка. Нямало време да се оформи по начин, който да отговаря на изискванията за отлагане на процес поради влошено здравословно състояние на обвиняем. Адвокат Василев добави, че може да се наложи операция на рентгенолога.

Повереникът на пострадалите адв. Красимир Елдъров обясни, че за да се отложи дело заради болест на подсъдимия, трябва да има документ, подписан от лекарска комисия с най-малко двама членове. В случая такъв липсва. 

А според  бележката, депозирана по делото, д-р Димитров е приет в болницата, в която самият той работи.

"Как може докторът да не дойде на делото? Ами ако е избягал", възмути се майката на жертвата Златка Атанасова, като дори нарече д-р Иван Димитров "мафия".