Леща крем супа с кокос и куркума
за 4 порции, 30 мин
Кухня
09:59 - 12 Декември 2020
3182
Продукти
400 г смлени домати – може от консерва
400 мл кокосово мляко
1 глава лук
175 г червена леща или друга по избор
3 ч.л. лют или сладък червен ипер
2 ч.л. куркума
600 мл зеленчуков бульон
1-2 с.л. зехтин или олио
сол на вкус
Приготвяне
Обеленият лук се наситнява и се запържва в олиото или зехтина около 1 мин.
Поръсва се с червения пипер и куркумата и се разбърква.
Добавят се лещата, доматите и кокосово мляко и се разбърква.
Сипва се зеленчуковият бульон и се вари около 20 мин. Подправя се със сол.
Супата може да се поръси със запечен на сух тиган сусам.