Леща крем супа с кокос и куркума

за 4 порции, 30 мин 

Кухня
09:59 - 12 Декември 2020
3013
Леща крем супа с кокос и куркума

Продукти

400 г смлени домати – може от консерва

400 мл кокосово мляко

1 глава лук

175 г червена леща или друга по избор

3 ч.л. лют или сладък червен ипер

2 ч.л. куркума

600 мл зеленчуков бульон

1-2 с.л. зехтин или олио

сол на вкус

 

Приготвяне

Обеленият лук се наситнява и се запържва в олиото или зехтина около 1 мин.

Поръсва се с червения пипер и куркумата и се разбърква.

Добавят се лещата, доматите и кокосово мляко и се разбърква.

Сипва се зеленчуковият бульон и се вари около 20 мин. Подправя се със сол.

Супата може да се поръси със запечен на сух тиган сусам.