Леща салата със сирене и алабаш
за 4 порции, 25 мин
Кухня
07:21 - 14 Декември 2020
3313

Продукти
200 г леща
300 г бяло саламурено сирене
1-2 с.л. лимонов сок
1 голяма глава алабаш или 2 от по-малкия
1 нар
3-4 с.л. зехтин или олио
1 щипка захар
наситнен магданоз
черен пипер и сол
Приготвяне
Лещата се сварява и се отцежда. Посолява се и се полива с лимоновия сок.
Алабашът се обелва и се нарязва с белачка или резачка на дълги тънки лентички или се настъргва едро. Намачква се леко със сол и щипката захар.
Лентичките алабаш се прибавят на снопчета или купчинки към лещата.
Отгоре се подрежда бялото саламурено сирене, нарязано на филийки и поръсено с черен пипер.
Всичко се полива със зехтина или олиото, поръсва се с магданоз и се гарнира със зрънцата нар.