Леща супа с моркови и портокал

за 2 порции, 25 мин

Кухня
11:10 - 05 Октомври 2020
4907
Леща супа с моркови и портокал

Продукти

2 глави лук

20 г пресен джинджифил

400 г моркови

200 г картофи

1 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. смлян кимион

300 мл портокалов сок

600 мл зеленчуков бульон

150 г леща

2 стръка пресен лук

1 с.л. мед

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Лещата се сварява в малко вряща подсолена вода.

Обелените лук и джинджифил се наситняват.

Обелените моркови и картофи се нарязват на малки кубчета и се запържват с лука, джинджифила и кимиона в загретия зехтин или олио.

Сипват се портокаловият сок и бульонът, кипва и се готви на тих огън под капак около 30 мин.

Добавя се медът и се пасира. Подправя се със сол и черен пипер.

Прибавя се лещата и се гарнира с тънки ленти нарязан надлъжно пресен лук.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.