Лесна паеля с пуешко
за 2 порции, 40 мин
Продукти
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 голяма червена чушка
4 пуешки шницела от гърдите – по 40-50 г всеки
1-2 с.л. зехтин
150 г ориз за паеля
100 г грах
500 мл пилешки бульон
1 щипка шафран
лимонов сок
сол
зелен лук за поръсване
по желание и малко ядки от скариди, миди
Приготвяне
Обеленият лук се наситнява, обеленият чесън се счуква, червената чушка се нарязва на големи кубчета.
Пуешките шницели се посоляват, запържват се в загретия зехтин 1 мин. от всяка страна и се изваждат. По същия начин се сотират скаридите и мидите и се изваждат.
В същата мазнина се добавят лукът, чесънът и чушката и се задушава 2 мин. на средна температура.
Прибавят се оризът и грахът, сипва се бульонът, слага се шафранът и къкри около 15 мин., като се разбърква от време на време.
Добавя се пуешкото – евентуално и скаридите и/или мидите, и се готви на тих огън още 5 мин.
Полива се с лимонов сок и се поръсва с наситнен зелен лук.