Лесна паеля с пуешко

за 2 порции, 40 мин

Кухня
11:37 - 16 Септември 2020
1830
Лесна паеля с пуешко

Продукти

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 голяма червена чушка

4 пуешки шницела от гърдите – по 40-50 г всеки

1-2 с.л. зехтин

150 г ориз за паеля

100 г грах

500 мл пилешки бульон

1 щипка шафран

лимонов сок

сол

зелен лук за поръсване

по желание и малко ядки от скариди, миди

 

Приготвяне

Обеленият лук се наситнява, обеленият чесън се счуква, червената чушка се нарязва на големи кубчета.

Пуешките шницели се посоляват, запържват се в загретия зехтин 1 мин. от всяка страна и се изваждат. По същия начин се сотират скаридите и мидите и се изваждат.

В същата мазнина се добавят лукът, чесънът и чушката и се задушава 2 мин. на средна температура.

Прибавят се оризът и грахът, сипва се бульонът, слага се шафранът и къкри около 15 мин., като се разбърква от време на време.

Добавя се пуешкото – евентуално и скаридите и/или мидите, и се готви на тих огън още 5 мин.

Полива се с лимонов сок и се поръсва с наситнен зелен лук.