Летище Бургас посрещна милионния си пътник (ФОТО)

Пол Камерън пристигна у нас заедно със съпругата си Шърли с полет от Лондон и ще прекара почивката си във Велико Търново

Общество
14:03 - 07 Август 2024
744
Летище Бургас посрещна милионния си пътник (ФОТО)

Летище Бургас посрещна милионния си пътник днес. Пол Камерън пристигна у нас заедно със съпругата си Шърли с полет от Лондон, Великобритания. Семейството каза пред журналисти, че е избрало района на Велико Търново за престоя си в България. 

"Това е много приятна изненада. Не за първи път сме в страната ви. Харесва ни тук", каза Камерън, който беше посрещнат с подаръци от ръководството на бургаската аерогара. Полетът на компанията "ИзиДжет" (EasyJet) кацна в Бургас от британската столица малко след 11:30 часа с повече от 180 пътници на борда. По-голямата част от тях ще прекарат почивката си в Несебър и Слънчев бряг. 

"Тази година посрещаме милионния си пътник с няколко дни по-късно спрямо 2023 година. Сезонът върви добре. Очакваме да запазим нивата на трафик от 2023 година. Сезонът е добър, очакваме да наваксаме нивата основно през август месец. Имаме и добри прогнози за месец септември. Имаме нови авиолинии - повечето са до Чехия. Имаме и нови такива от Великобритания", коментира директорът на Летище Бургас Васил Атанасов. 

Той добави, че сезонни полети от и до аеропорта ще има до средата на месец октомври. "Имаме заявени програми от няколко нискотарифни компании, които ще летят до Прага и Будапеща", добави Атанасов. По думите му полетите от Великобритания до Бургас отбелязват ръст с около 14 на сто през този летен сезон. Увеличение има и при пазарите Чехия, Израел и Дания. 

"Полският пазар остава силен, но за съжаление през тази година не се представя толкова добре, колкото миналата 2023 година", посочи още директорът на Летище Бургас. Пред журналисти той съобщи, че все още няма взето решение за това кога ще започне основният ремонт на пистата на летището.