Летящите чинии обичат Шаста

Мистичната планина в Калифорния е чистилище за душите според местните племена

Мистика
17:09 - 08 Май 2019
9200
Летящите чинии обичат Шаста

Планината Шаста е едно от най-мистичните места в Съединените щати. Намира се в  Калифорния близо до границата с Орегон. Висока е 4321 метра и в ясни дни може да се види на 160 километра разстояние. Част е от Огнения пръстен с вулкани, обграждащи Тихия океан. За геолозите е сигурно, че рано или късно Шаста мощно ще изригне.

С Шаста са свързани най-невероятни и мистични истории, легенди и предания. Местните индиански племена вярват, че Шаста притежава велика сила и ако човек се изкачи на върха й, ще се излекува от най-страшни болести, защото ще изчисти душата си и ще се приближи до божествения свят. Разкази свързват Шаста с древните континенти Лемурия и Атлантида, когато разпределението на земната суша е било различно, а хората – много по-високи, силни физически и мощни психически. Предания говорят за Шаста като убежище на великани, скрили се в дълбините на планината след последния потоп.

Шаста е и място, където най-често в Северна Америка се регистрират необикновени явления. Най-многобройни сред тях са облаците със странна форма. Учените обясняват, че това са редки лентикулярни образувания – облаци с определени форми. Над Шаста те са редовно явление. Освен това над мистичната планина постоянно се регистрират светлини и форми. За тях любителите на сензации твърдят, че са НЛО-та, които имат база под планината. Показаната снимка е на поредната летяща чиния над Шаста, но по-интересното явление от последната седмица е свързано с ярките звезди над планинското било. Досега звездното небе не е било толкова блестящо и сияещо, кълнат се уфолози и прогнозират, че в близките месеци ще се случи нещо необичайно с Шаста. Затова корабите НЛО се забелязват все по-често.

В миналото индианците са позволявали само на техните знахари да се изкачват по планината отвъд зоната, в която растат дървета. Смятали са, че планинските духове са толкова силни, че е опасно за всекиго друг да се качва на върха. Ето и някои интересни факти за Шаста от по-ново време:

Легендата за тайния рептилски град под Лос Анджелис разказва за минен инженер на име Дж. Лорен Шуфелт, който се срещнал с мъдър стар индианец от племето Хопи. Индианецът му разказал за древен град на хора-гущери. Тази древна раса била високо интелигентна и научно напреднала в сравнение с хората. Те се скрили в два подземни града от гигантско бедствие - единият под днешен Лос Анджелис, а другия под връх Шаста.

Според друго предание хората от древната Лемурия измислили езика санскрит. Те  имали телепатични способности. Розенкройцерът Хърбърт Спенсър Люис твърди, че маите са наследници на лемурианците, а също че живеят на върха на Маунт Шаста в Калифорния. Хора са ги забелязвали там - те имали дълги коси и английски акцент.

Известната в Америка Сфера на семейство Бец е намерена край планината Шаста. Тя има необичайни свойства. Ако се потопи в гореща вода за кратко и след това се извади, сферата продължава да е гореща за изключително дълъг период от време. Поставена в хладилник само за 15 секунди, след това дълго време продължава да е студена като лед.