Личните вещи на Бети Уайт отиват на търг

Стил
18:33 - 07 Април 2022
2613
Личните вещи на Бети Уайт отиват на търг

Лични вещи, които някога са принадлежали на емблематичната комедийна актриса Бети Уайт, ще бъдат изложени на търг. Аукционът носи името „Тя е глобална икона“ и ще се състои през месец септември.

Награди, картини, сценарии, бижута и тоалети, които Бети Уайт е обличала на червения килим ще бъдат изложени на търг от аукционна къща Julien's в Бевърли Хилс.

През 1960-та година Бети получава звезда на Алеята на славата. Нейна реплика също ще бъде включена в аукциона.  

Най-личният предмет, част от аукциона е „часовник с 14 карата злато, подарен на Бети на 25 декември 1940 г. с инициалите на нейната майка, Тес Уайт.

Актрисата от Златните момичета почина на 31 декември 2021 г.

Уайт започва своята кариера в шоубизнеса от радиото в края на 30-те години на миналия век и през 1939 г. прави своя телевизионен дебют, пеейки в експериментален канал в Лос Анджелис. До 1952 г. Уайт има свой собствен телевизионен сериал „Животът с Елизабет“, а след това продължава да има емблематични роли в „Шоуто на Мери Тайлър Мур“ и „Златните момичета“.

Налични са и многобройни предмети, базирани на животни, включително картини на животни.

По-голямата част от лотовите са оценени между няколкостотин долара и няколко хиляди. Нолан обаче смята, че популярността на покойния комик трябва да повиши цените.

Търгът на живо ще се проведе между 23 и 25 септември в Бевърли Хилс.