ЛиЛана: Задържаха ни 3 дни преди да пуснем системата за е-винетки

Съдът ще реши дали Лиляна Деянова остава в ареста

Новини
13:42 - 11 Юни 2020
5168
ЛиЛана: Задържаха ни 3 дни преди да пуснем системата за е-винетки

Групата около бившата певица Лиляна Деянова - ЛиЛана е задържана три дни преди да излезе на пазара с алтернатива за продажбата на винетки. Освен това тези хора са единствените, които лежат в ареста заради евросредства. 

Това бяха основните тези на защитата днес пред Апелативния спецсъд, който гледа мярка за неотклонение на Деянова.

Стана ясно, че прокуратурата е добавила вчера още два тома доказателства и най-вече - разпити на свидетели, които са питани основно познават ли Васил Божков. Самата Лилана, която пожела да говори пред медиите от съдебната зала, не отрече, че го познава. Но пак повтори, че нейната фирма "са едни млади хора, които продават софтуер".


Адвокатът й Николай Хаджигенов пък направи няколко атрактивни твърдения, като едното от тях бе, че еднствената връзка на "младите хора" с Васил Божков е във въпросите на прокуратурата.

"Единствената идея на цялото това нещо, както и на всички дела от този тип е инквизиция, каза Хаджигенов на съдебния състав. - И това - лицата, на които са повдигнати обвинения, да бъдат задържани на всяка цена в ареста."
В съдебната зала се разбра, че вчера към основното обвинение на Деянова - за участник в ОПГ, е добавено второ - за измами при получаването на евросредства. Към новото обвинение е привлечена и бившата й дуетна половинка от дует L.A. Ася Йочева. 

Предстои апелативният спецсъд да вземе своето решение. Само преди Лилана бе пусната под домашен арест от спецсъда, но и прокуратурата, и защитата са недоволни и мярката засега не е влязла в сила. Обвинението иска Деянова да остане в ареста, а защитата - да бъде освободена - без никаква мярка за неотклонение.

Снимки: Агнес Методиева