Лимонова салата с моркови и целина

за 2 порции, 20 мин

Кухня
09:06 - 08 Октомври 2020
4381
Лимонова салата с моркови и целина

Продукти

400 г моркови

400 г корен целина

3-4 стръка магданоз

1 с.л. масло

1 с.л. зехтин или олио

1 щипка захар

2-3 с.л. лимонов сок

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Обелените моркови и целина се нарязват на малки кубчета.

Задушават се в разтопеното маслото до леко омекване.

Зеленчуците се поливат с дресинг от лимоновия сок, сол, черен пипер, щипката захар и добавеният с разбъркване зехтина или олио.

Поръсва се с наситнения магданоз.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.