Лимонова салата с моркови и целина
за 2 порции, 20 мин
Кухня
09:06 - 08 Октомври 2020
4381
Продукти
400 г моркови
400 г корен целина
3-4 стръка магданоз
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин или олио
1 щипка захар
2-3 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
Приготвяне
Обелените моркови и целина се нарязват на малки кубчета.
Задушават се в разтопеното маслото до леко омекване.
Зеленчуците се поливат с дресинг от лимоновия сок, сол, черен пипер, щипката захар и добавеният с разбъркване зехтина или олио.
Поръсва се с наситнения магданоз.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.