Лозенец - пуст и сив (Снимки)

Топ
11:06 - 09 Април 2020
11076
Лозенец - пуст и сив (Снимки)

Лозенец опустя. Празни улици и село, затворени магазини, пусти плажове, дори и местните хора са се скрили по домовете си, показа разходка на Lupa.bg  из морския ни курорт.

В момента животът в селцето е тотално замрял, няма нищо общо с кадрите, които гледаме всеки петък по Нова тв в сериала “ Ол инклузив”, който е сниман именно там.

Тв сериалът е своеобразна реклама на град Царево, Лозенец и региона. Той е сниман през миналата година на територията на морската община - от къмпинг "Оазис" до Царево. Показват дестинациите такива, каквито бяха – пълни с туристи и кипящи от живот. Днес няма и помен от тълпите чужденци и българи, които щурмуваха курорта още през месец май, а плажът е самотен, пуст и сив.  

Припомняме, че "Ол инклузив" разказва историята за вълнуващото лятно приключение на две приятелски семейства. Ваканцията им на Черноморието се оказва по-различна от очакваното и им поднася неподозирани житейски уроци. Приятелите разбират, че мечтаният 5-звезден лукс не може да се сравни с лукса човек да има семейство и близки, с които да посреща хубавите, но и трудните моменти в живота. През следващите месеци можем да се радваме на приключенията на Ненчо Балабанов, Любен Кънев, Елена Атанасова, София Маринкова, да гледаме южното ни Черноморие такова, каквото бе преди COVID-19.

Животът в селцето е тотално замрял, няма нищо общо с кадрите, които гледаме всеки петък в сериала “ Ол инклузив"

Загубите в района са огромни  за всички, свързани с туристическия бизнес в Лозенец.

„Много резервации са отменени, много. Просто се обаждат и казват: „Няма да дойдем, пазим си здравето, връщаме капаро. Аз имам 20 човека персонал, който не мога ей така да го освободя, разходите си вървят”, обясни хотелиер пред Lupa.bg.

Снимки: Агнес Методиева