Лучена супа с орехи

за 4 порции, 40 мин

Кухня
13:48 - 07 Април 2021
1620
Лучена супа с орехи

Продукти

150 г орехови ядки

4 глави различен лук - жълт, червен, бял, шалот

100 мл бяло вино

1 л зеленчуков или пилешки бульон

3 с.л. заквасена сметана

2 с.л. зехтин или олио

мащерка

черен пипер и сол

 

Приготвяне

Обеленият и нарязан на едро лук се задушава в зехтина или олиото до карамелизиране.

Добавят се едро счуканите орехи, като преди това се заделя малко от тях, и се запържва още малко лучената смес.

Сипват се виното и бульонът, посолвява се и се вари на тих огън около 5 мин.

Всичко се пасира, поръсва се с мащерка и черен пипер и се гарнира със заквасена сметана.

Поръсва се със заделените орехи.