Лучена супа с орехи
за 4 порции, 40 мин
Кухня
13:48 - 07 Април 2021
3478
Продукти
150 г орехови ядки
4 глави различен лук - жълт, червен, бял, шалот
100 мл бяло вино
1 л зеленчуков или пилешки бульон
3 с.л. заквасена сметана
2 с.л. зехтин или олио
мащерка
черен пипер и сол
Приготвяне
Обеленият и нарязан на едро лук се задушава в зехтина или олиото до карамелизиране.
Добавят се едро счуканите орехи, като преди това се заделя малко от тях, и се запържва още малко лучената смес.
Сипват се виното и бульонът, посолвява се и се вари на тих огън около 5 мин.
Всичко се пасира, поръсва се с мащерка и черен пипер и се гарнира със заквасена сметана.
Поръсва се със заделените орехи.