Лудогорец с първа загуба в Лига Европа

Еспаньол измъкна успеха в Делиормана с човек по-малко

Спорт
21:40 - 24 Октомври 2019
4591
Лудогорец с първа загуба в Лига Европа

Българският шампион Лудогорец записа първо поражение в групите на Лига Европа с 0:1 в мач от третия кръг срещу Еспаньол на стадион „Лудогорец арена” в Разград. В първите си два мача от групата нашенският тим записа гръмки победи – над ЦСКА Москва в Разград с 5:1 и 3:0 срещу Ференцварош в Будапеща, но срещу испанците глътна вода.

Първият интересен момент дойде в 9-ата минута, когато Джоди Лукоки успя да насочи топката с глава в очертанията на вратата след центриране на Сисиньо от фаул, но стражът на гостите бе на мястото си и спаси.

В 13-ата минута обаче, футболистите на Лудогорец допуснаха фрапантна грешка в отбрана, която бе наказана моментално. След загубена първа топка в центъра на терена, капитанът Хави Лопес игра с глава и прати коженото кълбо към наказателното поле на Лудогорец, където Рафаел Форстър подцени ситуацията и позволи на Кампусано да го надбяга и с лекота да стреля покрай Пламен Илиев, за да открие резултата.

Голът на гостите разстрои играта на разградчани, който лесно губеха топката и допускаха твърде много грешки в центъра на терена. Едва в заключителните минути на първото полувреме футболистите на Станислав Генчев погледнаха по настоятелно към вратата на своя противник. Марселиньо пробва да изненада стража на гостите с далечен удар в 42-ата минута, но след рикошет топката излезе в корнер. Именно след неговото изпълнение дойде и най-чистата ситуация за разградчани пред първата част. След центрирането от ъгловия удар, топката стигна до Стефан Баджи, който стреля с десния крак, но защитник на Еспаньол изчисти пред голлинията.

Втората част започна доста вяло, като в първия четвърт час след подновяването на играта двата тима не успяха да отправят нито един точен удар към една от двете врати.

Първата смяна в мача дойде в 59-ата минута, когато Станислав Генчев реши да вкара Якуб Швиерчок, за да поведе атаката на „орлите”. Той замени Джоди Лукоки, който определено бе далеч от познатото си ниво.

В 71-ата минута Антон Недялков се нагърби със самостоятелна акция отляво и бе много близо да застраши сериозно противниковия страж. Левият бранител проби много добре, преодоля защитник на Еспаньол и веднага стреля с десния крак, но над вратата.

Малко по-късно Мавис Чибота също реши да действа индивидуално. Нападателят премина между двама бранители на гостите и стреля от границата на пеналта, но изстрелът му не се получи и не затрудни вратаря на противника.

В последните минути Хави Лопес си изкара набързо два жълти картона и остави Еспаньол с човек по-малко, но и това не доведе до промяна на резултата.