Лудогорец уби странен състав на ЦСКА с 5:0

"Червените" се скъсаха да грешат в защита

Ексклузивно
22:18 - 30 Април 2022
6758
Лудогорец уби странен състав на ЦСКА с 5:0

Лудогорец разби ЦСКА с 5:0 в мач без особен заряд от плейофната фаза на efbet Лига. "Червените" излязоха с доста странен състав под ръководството на англичанина Алан Пардю и явно изцяло са насочили вниманието си към финала за купата с Левски.

След 15 минути игра "червените" допуснаха грешка в защита, която бе наказана от Доминик Янков. Спас Делев открадна топката след грешен пас на противника и продължи към Матиас Тисера, който бе спрян от Мено Кох. Топката обаче се озова в краката на Янков и от близка дистанция българският национал с лекота чукна кълбото в мрежата на Евтимов.

В 30-ата минута "орлите" отново намериха начин да накажат "червената" отбрана. След нова ужасяваща проява на защитниците на Алън Пардю Матиас Тисера получи топката от Текпетей и имаше цялото време на света да овладее кълбото и да го прати в мрежата на гостите. 

В края на първата част дребосъкът Спас Делев се извиси в наказателното поле, засичайки центриране на Карничник, и отправи изстрел с глава, но кълбото профуча покрай празната врата. 

Седем минути след подновяването на играта Бърнард Текпетей покачи за 3:0. Ганаецът овладя пас от Доминик Янков и с топовен изстрел от около 25 метра оформи класиката на "Хювефарма Арена", а "червената" отбрана отново не успя да се ориентира навреме. 

Четири минути по-късно Доминик Янков показа, че може да прави каквото си поиска с противника. Антон Недялков проби по левия фланг и върна назад към оставения непокрит на границата на наказателното поле Янков, който разстреля Евтимов за втори път в мача. 

Десет секунди след дебюта си със зелената фланелка Игор Тиаго откри и сметката си в Лудогорец. Текпетей засече центриране от корнер и опита удар към вратата на ЦСКА, но се получи нещо като прострелно подаване, което Игор Тиаго засече и превърна в пето попадение.  

Снимки: Lap.bg