Lupa.bg научи: Вадят до 2 дни от кома обгазеното край Шумен момиче

Близките 48 часа ще се разбере дали пострадалото дете ще живее

Общество
16:25 - 27 Февруари 2023
2222
Lupa.bg научи: Вадят до 2 дни от кома обгазеното край Шумен момиче

Лекарите все още не смеят да рискуват и да извадят от кома обгазеното в село Друмево 14-годишно момиче, което пострада заради развален ауспух на Голф. При инцидента загина 19-годишно момче. "До един-два дни ще се реши всичко, все пак е хубаво, че детето реагира на дразнения, но все още е рисковано да я будим от кома". 

Това заяви пред Lupa.bg директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов.

"Момичето е все още в Спешното отделение, където чрез системи получава всички необходими животоспасяващи медикаменти. Получава денонощно обгрижване от всички наши лекари, правим всичко възможно да спасим този живот", увери пред медията ни директора на болницата.

Състоянието на пострадалото момиче е все още без положителна промяна, която да даде оптимизъм, че то ще преживее трагедията. 

Според опитни хирурзи, именно когато детето бъде извадено от кома, ще се разбере дали организъмът й е достатъчно силен и ще живее.

Lupa.bg припомня, че двама младежи в тийнейджърска възраст се задушиха в лек автомобил, който бил с повреден ауспух. Загинало е 19-годишно момче, а 14-годишно момиче е в реанимацията на МБАЛ-Шумен. Лекарите още се борят за живота й. Сигналът за инцидента в шуменското село Друмево е бил получен в полицията преди 3 дни.

Хора от населеното място забелязали кола, която дълго време стои със запален двигател, в нея били момчето и момичето – и двамата в безсъзнание.

Медиците, които пристигнали на място, констатирали смъртта на младежа и откарали девойката в шуменската болница. Аутописията на момчето трябва да докаже, че той е загинал от тежко задушаване, до този момент резултатите от изследването се пазят в пълна тайна.