Lupa.bg пита: Някой разбра ли къде беше и как оцеля Сашко?

Наградиха спасителите, а какво се случи всъщност?

Общество
17:36 - 22 Декември 2022
13236
Lupa.bg пита: Някой разбра ли къде беше и как оцеля Сашко?

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев награди спасителите на Сашко от Перник, а с този жест службите сложиха точка на случая. Някой обаче разбра ли къде е бил Сашко и как оцеля толко време в студа по лека връхна дрешка и без храна?

"Случаят със Сашко е приключен", каза гордо Демерджиев по време на награждаването. А всъщност за какво бяха тези награди, кой какво направи, кой прибра Сашко за толко време, докато медиите изпадаха в истерия по казуса.

Сашко, който е аутист, изчезна на 11 ноември и бе в неизвестност девет дни, леко облечен в големите студове тогава. Момчето се загуби в гората над Профилакториума по време на разходка с баща си. Осем нощи Сашко оцеля сам в гората, а полиция и доброволци от цялата страна се включиха в издирването му и не се отказаха до последния ден, но не го намериха докато бащата обяви награда от 100 000 лева да му върнат сина.

Почти обезверени, че момчето може да е вече живо, на деветия ден доброволци от клуба по парапланеризъм откриват момчето в дере. Мокър, премръзнал, изтощен, но жив!

Никой не каза как така крехкото дете остана живо толко време, мълчеше и Сашко, който по принцип може да говори и да разкаже цялата истина. Такива чудеса не сме гледали и по приключенските екшъни.

Свърши ли си МВР работата и защо този път нарушиха традицията си - в пресконференция да разкажат всички подробности с отговори, които все още интересуват обществото ни, когато се касае за изчезнало дете.

Сашко от Перник се появи дни след като баща му обяви голямата парична награда, някой получи ли я? Видяхме грамоти, но все пак кой спаси детето? Не е МВР, не е баща му, Сашко сам ли се пребори с всичко и защо детето не разкаже тези премеждия?

Свързано ли е "изчезването" с бизнеса на баща му и как така майката на детето изобщо не се прибра в България, когато рожбата й беше в неизвестност. 

Ако не бъдат обявени всичките истини за случая "Сашко от Перник", утре може да имаме "Пешо от Благоевград". Нека се назоват виновните и да понесат вината си, вместо да изкарват детето герой и да се крият зад едно хлапе, което няма как да не е жертва в цялата тази ситуация. 

Сашко е бил на топло, Сашко се е хранил, остава само вместо да обявяваме случая за приключен, да изкараме цялата истина къде е било детето!