Lupa.bg в Гърция: Хориатики салата с хляб и каперси
Кухня
08:31 - 27 Юли 2020
5840
Продукти
200 г хляб
5 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
150 г чери домати или от големите на парчета
1 глава червен лук
100 г сирене фета – овче, козе или друго бяло бяло саламурено сирене
1 с.л. оцет
1 ч.л. мед
сол
100 г черни маслини
каперси
риган или магданоз
Приготвяне
Хлябът се нарязва на малки тънки филийки и се намазва с 2 с.л. зехтин.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса 10-12 мин. до златисто кафяво.
Скилидката чесън се разполовява и се натриват филийките хляб.
Чери доматите се разполовяват.
Обеленият лук се нарязва на тънки ивици.
Сиренето се натрошава едро.
Смесва се останалият зехтин с оцета, меда и сол.
Хлябът и зеленчуците се смесват със сиренето, маслините и каперсите.
Поливат се с дресинга.
Поръсва се с риган или магданоз.