Любо Ганев изпусна 110 000 лв.  от волейбола

Федерацията резна близката до него фирма за екипировка на националните

Спорт
17:33 - 20 Март 2019
5788
Любо Ганев изпусна 110 000 лв. от волейбола

Волейболната федерация удари сериозно по джоба на Любо Ганев. Легендата ще се размине със сочната сума от 110 000 лева, след като началството реши да смени доставчика на екипировка за националните отбори.

Досега за снабдяването на екипи за волейболистите се грижеше фирмата „Кей Дифюжън”, която преди години беше собственост на Ганев, а в момента по документи се води на неговия син Любомир. По този начин Любо, който е вицепрезидент на федерацията, формално избягваше конфликта на интереси.

След последния конкурс обаче обществената поръчка отива в ръцете на друга фирма, макар и с 10 000 лева по-скъпа. От „Кей Дифюжън” твърдят, че не са получили никакво обяснение защо са отрязани и заканиха да обжалват.

Във волейболните среди подозират, че това не е толкова бизнес ход, а по-скоро удар срещу Ганев. Покрай успешната организация на световното първенство по волейбол у нас миналата година Любо обяви, че е готов да застане начело на федерацията, когато президентът Данчо Лазаров се оттегли. Само че 75-годишният Лазаров спечели нов мандат и ще ръководи волейбола до 2021 г., а напоследък влиянието на Любо започва рязко да намалява.  

Снимка: Lap.bg