Любомир, обвинен за убийството на Красимира: Искам вкъщи при децата, да не растат без баща

Мъжът е в ареста повече от година и половина

Общество
12:11 - 01 Април 2022
1102
Любомир, обвинен за убийството на Красимира: Искам вкъщи при децата, да не растат без баща

Любомир Петров, който е обвинен в убийството на жена си и майка на двете им деца Красимира Куковска в пловдивското село Бегово, помоли съда за по-лека мярка. Над година и половина той е в ареста, подчертаха двамата му защитници. Те настояха да бъде освободен под "домашен арест, тъй като продължаването на най-тежката мярка ще бъде репресия.

Пред магистратите Любомир също помоли да бъде пуснат да се прибере у дома." Искам по-лека мярка. Да се прибера при децата, за да не растат без баща. Искам да се прибера при семейството си", каза той, цитира Марица. Адвокатите му подчертаха, че е с чисто досие, няма криминални прояви и не е осъждан. Според тях няма възможност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Освен това те настояха делото да се гледа при закрити врати с оглед на това, че ще бъдат разгласени подробности от интимния живот на Любомир и Красимира.

Предстои съдът да се произнесе по мярката за неотклонение, както и по искането делото да се засекрети. Тъй като Любомир не признава вина, делото ще протече по общия ред, с призоваване и разпит на всички свидетели.