Майкъла: ЦСКА се съживява, Левски ще крета

ЦСКА 1948 беше слаб съперник, който излезе с грешен състав, примирен, уплашен, заяви бившият футболист на армейците

Спорт
14:54 - 20 Септември 2023
1977
Майкъла: ЦСКА се съживява, Левски ще крета

Бившият футболист, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев направи кратък анализ на изминалия кръг в efbet Лига. Майкъла акцентира основно върху успеха с 2:0 на тима на Нестор Ел Маестро над ЦСКА 1948.

"ЦСКА се съживява, което е добре за българския футбол. Но не е добре, че само двама българи излизат като титуляри. Казвал съм вече, че най-добрите ни играчи са Дюкенс Назон и Тобиас Хайнц. Мачът с ЦСКА 1948 обаче не бива да е някакво мерило. Слаб съперник, който излезе с грешен състав, примирен, уплашен. Бихме 2:0, хубаво. Сега очаквам победа с два гола и над Ботев.

Вижте, в историята на ЦСКА мачове като този с ЦСКА 1948 са под път и над път. Това не е мач, който ще се помни и за него няма да пише в книгите. В книгите си, когато елиминираш европейския клубен шампион. Победихме Нотингам на неговия стадион, после и Ливърпул изхвърлихме.

Когато елиминираш шампиона на Испания, влизаш в книгите. Когато елиминираш шампионите на Полша, Франция, влизаш в книгите. Когато победиш Байерн в първи полуфинал от турнира за КЕШ, който сега е Шампионска лига, влизаш в книгите. Това се помни, това са големите мачове.

С ЦСКА 1948 някакъв обикновен мач като много други. ЦСКА 1948 свали много нивото, там не се работи правилно. Не може да смениш Любо Пенев и Ради Здравков с Николай Панайотов. Симпатично момче, може да постигне нещо в бъдеще, но къде е бил треньор, на колко години е? Не става така. Не е виновно момчето, това е грешка на ръководството на този клуб.

Относно ЦСКА има важни въпроси, които и феновете задават. Какво се случва с "Армията"? Защо сме готови да предадем терените около стадиона - къде ще тренират децата от школата на ЦСКА тогава? Това е важен въпрос. Защото базата "Червено знаме" отдавна беше съсипана, нищо не остана. После къде ще тренират децата? Някой задава ли си този въпрос.

Нали имаме двама изпълнителни директори - а кой отговаря за селекцията на ЦСКА? Феновете са прави в нещата, които казват и дано ръководството на ЦСКА се вслуша. Не може четирима човека да работят на "Армията", а в Манчестър Юнайтед да са 5000. Това не подхожда на ЦСКА. Тъжното е, че вече мислим само за мачове като този с ЦСКА 1948, а не за мачове с Ливърпул и Нотингам. Големите мачове феновете на ЦСКА вече ги гледат само по телевизията.

Левски игра добре срещу Крумовград, но в крайна сметка изпусна победата. Случват се такива неща, а и равният резултат не е много лош за Левски. Толкова. Като гледам как се развива първенството, Левски ще се бори за третото място с Черно море и Локомотив (Пловдив). Илиан Илиев върши чудесна работа в Черно море, има спортно-техническата власт, работи от години и Черно море играе добър футбол и е фактор в първенството. За титлата давам 30% шанс на ЦСКА, другите 70% са за Лудогорец. За Левски няма процент, "сините" са за бронза.

Лудогорец има най-силния отбор, но срещу Ботев измъкна точка. На силните помагат и късметът, и съдията. Така е навсякъде - Манчестър Сити, Байерн, Реал Мадрид и т.н. На Реал даже и срещу Барселона помагат. Славия правилно смени Бакеро, играеха еднообразно, без да постигат положителни резултати. Друг е въпросът кой предложи Бакеро на Славия и защо го наеха, след като не е бил треньор от години и няма никакви успехи. Да, голям играч беше, но като треньор е друга работа. Трябваше да го направят спортен директор, селекционер или главен мениджър. Да, това щеше да му е идеалната позиция в Славия - главен мениджър. Сега Иван Колев ще трябва да вдига отбора", каза Майкъла пред Спортал.