Македонското МВР: Български полицаи няма да пазят от размирици в Скопие утре

Полицията в Северна Македония действа самостоятелно, по предварително изготвен оперативен план, се казва в официалната позиция на органите на реда

Балкани
09:52 - 03 Февруари 2023
2744
Македонското МВР: Български полицаи няма да пазят от размирици в Скопие утре

Министерството на вътрешните работи на РС Македония излезе с остра позиция по повод изнесена информация от скопски сайт, че български полицаи ще се грижат за сигурността в събота на събитието за отбелязване на 151 г. от рождението на Гоце Делчев. МВР нарече лъжа тази "новина", препечатана и в други сайтове.

"Македонската полиция действа самостоятелно, по предварително изготвен оперативен план и е изцяло подготвена, не само за това събитие, но и за всички останали, не само за тази ситуация, но и за други при каквито и да било условия да направи всичко, за да запази мира и стабилността на държавата и граждани", се казва в официалната позиция.

От МВР твърдят, че с изнасянето на такава информация се прави опит за заблуждение на гражданите, "пласират се лъжи, които имат за цел да навредят не само на работата на полицията като гарант за реда, сигурността и законността, но и на образа на държавата".