Малката Бирма арестуван с 30 000 евро в джоба

Дубай ще екстрадира Станоев –младши в България до края на септември

Новини
16:43 - 16 Септември 2019
33110
Малката Бирма арестуван с 30 000 евро в джоба

Издирваният от Интерпол Георги Станоев – Малката Бирма е бил заловен на летището в Дубай с огромна сума недекларирани пари в джоба си – около 30 000 евро, научи Lupa.bg. На 12 септември рано сутринта 29-годишния Станоев бе задържан от властите в Емирството при опит да отлети за Доминиканска република.

Малката Бирма е пробвал да отлети от Дубай с редовния си международен паспорт, но е бил задържан, след като името му „светнало” като издирван. Той е въдворен в ареста в Емирството и ще остане зад решетките докато не бъде екстрадиран. От Специализираната прокуратура вече са получили информация от властите в Дубай, че Станоев – младши е дал съгласието си да бъде екстрадиран в България. Това ще се случи до края на месец септември.

Георги Станоев - Малката Бирма с майка си Лидия и татко си Евлоги, който също е част от цигарената афера

Малката Бирма е издирван повече от година като основен заподозрян за нелегално производство и трафик на цигари. Миналото лято МВР удари 4 нелегални фабрики за цигари – в Дупница, Тутракан, Горна Оряховица и плевенското село Ясен. По сметки на разследването, месечно нелегалните цехове са произвеждали папироси на стойност около 10 милиона лева.

В цигарената афера са забъркани и други членове на фамилия Станоеви – бащата Евлоги и по-големия му син Антон. Те обаче са на свобода. Друго главно действащо лице в нелегалния цигарен бизнес е бившия шеф на Криминална полиция в столичното 2-ро РПУ Любомир Иванов. Той все още е издирван. Според данни на Специализираната прокуратура, екс полицаят Иванов също се укрива в Дубай.