Малката Цека: Божков отдавна пазарува футболни агитки

Според Цветомир Найденов бившият му съдружник държи на заплата десетки служители на МВР

Общество
19:30 - 11 Юли 2020
2697
Малката Цека: Божков отдавна пазарува футболни агитки

"В миналото е плащал на футболни агитки за хореографии и поддържка. Докато беше собственик на Левски е правил опит да подкупва фенклуб "София-Запад". Затова не ги долюбваше". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 бизнесменът и основен свидетел срещу Васил Божков Цветомир Найденов.

"Според доказателствата в прокуратурата сериозно възмездие го очаква. Не знам точно какво цели Божков, последното нещо е да се занимава с политика, той е криминален престъпник, няма никакъв шанс да за занимава с никаква политика, има 4 убийства", сподели благодетелят на ЦСКА 1948.

"Много е вероятно политици да са се облагодетелствали от Божков. Гледах внимателно какво каза Георги Попов. Познах, че ще го извади като свидетел. Направиха ми впечатление 3 неща - от кабинета на Божков до финансовото министерство са 3 минути - какво толкова има да си кажат, че да го изпраща за 3 минути там, Божков е допускан без проверка на входа.

Ако е влизал без проверка е щял да си вкара любимата записвачка - втория си телефон и да прави компромати", каза още Найденов. - "Георги Попов се завъртя при Божков при приватизацията на Първа частна банка. После изчезна за няколко години и се появи през 2010 г., оттогава е плътно зад него. Почти с нищо не се занимаваше освен с някакви интриги. Имал е контакти с руски специални служби. Щом Божков е взел него, а не жена си с него, е именно за тези контакти", заяви той.

"Божков да покаже документите, с които е сменял левове с евро, подозирам, че е било нелегално. Той държеше на заплата около 20 служители на МВР и специалните служби, те са способни да организират външно наблюдение на прокурори, подслушване, следене.

Целта е търсене на слаби точки в биографиите на тези хора, натиск. Огромен гаф на Васил Божков е следенето на прокурора, така показа истинското си мафиотско лице. Опита се да се изкара жертва, някой се опитал да му открадне бизнеса, а той е рекет", разкри гостът.

"Славчо Марков се появи около 2000 г. и зае мястото на починалия Пламен Манов като съветник на Божков по юридическите въпроси. Има бивши началник-сектори на "Проституция" в ГДБОП, на дирекция "Културни ценности", има и от НСС, сегашен ДАНС.

Използва ги за подслушване, анализ как да бъде ударен някой по-добре. Всеки конкурент на Божков е удрян по една и съща схема. Имаше "черен" списък за хазарта, ако си в него те атакуват 18 вида служби и или ти се казва "ще те свържем с правилния човек, за да ти се решат проблемите", или се занимаваш с ревизии и проверки", разказа Цветомир Найденов.

"Веселин Балтов не може да не е ставал свидетел какво прави Божков по нощните заведения в София, като негова лична охрана. За мен Божков е най-тежкият криминален престъпник в България, представен пред закона, с 18 обвинения. Как ще прави партия?", завърши бизнесменът.