Манчестър Юнайтед си тръгна с победа от Саутхемптън

Свят
16:55 - 14 Септември 2024
876
Манчестър Юнайтед си тръгна с победа от Саутхемптън

Манчестър Юнайтед постигна втора победа през новия сезон във Висшата лига. "Червените дяволи" победиха с 3:0 като гости новака в елита Саутхямптън в първи двубой от четвъртия кръг. 

В първия четвърт час домакините контролираха ситуацията на терена, но в осмата минута Тайлър Дайблинг не можа да открие резултата.    

Юнайтед отговори с пропуск на Джошуа Зиркзее след четвърт час игра, но в 31-ата минута главният съдия Стюърт Атуел отсъди дузпа за "светците" заради нарушение в наказателното поле на Диого Далот срещу Дайблинг.

Зад топката застана Камерън Арчър, но вратарят Андре Онана изби слабия му удар от бялата точка. Арчър не успя да затрудни стража на гостите и при последвалата добавка.

Последваха по-силни минути за гостите и Матайс де Лихт с глава откри резултата след центриране на Бруно Фернандеш в 35-ата минута.

Четири минути преди края на първата част Маркъс Рашфорд шутира през куп от играчи и направи резултата 2:0.  

След почивката Саутхямптън не можа да осъществи сериозен натиск към вратата на гостите от Манчестър, а в 79-ата минута Джак Стивънс получи червен картон и остави "светците" в намален състав след грубо нарушение срещу Алехандро Гарначо.

В последните секунди на допълнителното време аржентинецът Гарначо оформи класическия успех за Юнайтед след асистенция на Далот.

"Червените дяволи" имат шест точки до момента и преди другите срещи от кръга се изкачиха на седмо място в класирането, докато Саутхямптън е с четири поредни поражения, на 19-та позиция във Висшата лига.    

По-късно днес шампионът Манчестър Сити е домакин на Брентфорд, докато Ливърпул приема Нотингам Форест. В неделя е лондонското дерби между Тотнъм и Арсенал.