Манолова: Подарих на Нинова закона за колекторските фирми

Политика
19:17 - 21 Януари 2022
2922
Манолова: Подарих на Нинова закона за колекторските фирми

"Подарих на Корнелия Нинова закона, който касае дейността на колекторските фирми и който разработих като омбудсман. Добре е, че част от предложенията чух да се лансират, но не го видях публикуван за обществено обсъждане. Апелирам да има изрична забрана монополите, ЕРП-та, Топлофикации, Телекоми да ползвам колектори. Не чух и за банките какво ще гласят текстовете", каза Мая Манолова по БНТ.

Тя обяви, че има нужда от нов социален проект, който да подкрепя хората в кризата. „Но дали и кога ще има такъв зависи от обществото. Ако нещата продължават така най-вероятно ще има", каза още Манолова на въпроса дали тя би създала такъв.

"Социалният вектор отсъства от това управление. Пенсионерите са прецакани. Не чух по какъв начин ще бъдат защитени хората от поскъпването на живота", обясни Манолова.

Тя бе категорична, че не желае да заема никаква държавна позиция. "Човек може да работи за промяната  и възстановяване на справедливостта и в гражданското общество. Можех да се върна в омбудсманството както кандидатът на ГЕРБ за президент Анастас Герджиков се върна като ректор на Софийския  университет", заяви съпредседателт на "Изправи се БГ! Ние идваме".

Манолова отново обяви, че никога не е имала желание да оглавява КПКОНПИ. "Абсолютно неприемливо е изборът на нов Висш съдебен съвет, респективно и на главен прокурор, да се остави за следващата есен. Новата власт трябва да е наясно, че е заложник са на съдебната реформа и ако изпусне инициативата статуквото ще я поеме", каза още Мая Манолова.