Мария Бакалова за почетното си гражданство: Бургас ми даде криле! (ВИДЕО)

Общество
17:45 - 06 Декември 2021
1720
Мария Бакалова за почетното си гражданство: Бургас ми даде криле! (ВИДЕО)

"В Бургас се учех. Бургас ми даде криле! Бургас е моят синоним на вдъхновение", с тези думи първата българска актриса с номинация за „Оскар“ прие званието за почетен гражданин на родния си град.

"Звучи сюрреалистично, трябва да се ощипя… Отличието ме вдъхновява и да работя повече. Мотивира ме за много работа. Защото винаги може повече“, заяви още тя и благодари на кмета Димитър Николов и на общинските съветници, гласували номинацията й за почетното звание.

Екранната дъщеря на Борат обаче не успя да присъства в залата, където бяха връчени титлите. Вместо това тя изрази признателността си чрез видеообръщение, което беше излъчено на живо. В него тя сподели, че това високо признание я привързва все по-силно към Бургас.

От името на Мария, отличието получи нейният баща Вълчо. Това се случи по време на тържествена церемония на сесия на Общинския съвет навръх Никулден – празника на Бургас, когато по традиция всяка година се връчват въпросните титли. Със званието се удостояват личности с особен принос към града.