Мария Павлова прие поканата на Горица Грънчарова - остава правосъден министър

Даниела Везиева също чака пост

Актуални новини
19:45 - 13 Август 2024
2216
Мария Павлова прие поканата на Горица Грънчарова - остава правосъден министър

Ясни са вече първите имена на служебни министри в правителството на Горица Грънчарова: това са правосъдният - Мария Павлова и финансовият министър Людмила Петкова, която ще е и вицепремиер - т.е. те запазват постовете си.

Настоящият служебен министър на финансите Людмила Петкова е приела поканата на Грънчарова да остане на поста.

"Ние проведохме разговор по основните приоритети на България, така че получих поканата, прие и за мен е чест да бъда част от нейния екип", заяви Людмила Петкова, служебен министър на финансите.

След разговор с Грънчарова днес на поста остава и настоящият правосъден министър Мария Павлова. Росен Карадимов - министър на иновациите и растежа, също беше днес на разговор с Грънчарова, но не е ясен отговорът му.

Досегашният заместник външен министър Иван Кондов е най-вероятния кандидат за дипломат № 1. Бившият министър на икономиката в служебния кабинет на Стефан Янев Даниела Везиева, заяви пред БНТ, че би приела покана от Грънчарова, но зависи от поставените към нея условия.

"Какво се очаква да се свърши, какви ще са ясните критерии, ясен план за тези 3-4 месеца , в които трябва да се свърши каквато и да е работа, защото ние се намираме в дългосрочна политическа криза и само провеждането на честни избори не само основен приоритет на служебните кабинети както виждаме", допълни Даниела Везиева, бивш министър на икономиката.

Готовност да останат в кабинета, но без все още да са водили разговори с Грънчарова вече заявиха служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков, на обраната Атанас Запрянов, на образованието Галин Цоков, на културата Найден Тодоров.

Според представители на парламентарни групи в 50-ия парламент Грънчарова на този етап не консултира бъдещите министри с тях.