Mars иска да придобие конкурент за $27 милиарда

Ако се осъществи, сделката ще е една от най-големите досега в сектора на пакетираните храни

Новини
14:38 - 06 Август 2024
951
Mars иска да придобие конкурент за $27 милиарда

Производителят на шоколадови десерти Mars, чиято собственост включва бонбоните M&M's и Snickers, проучва варианти за потенциално придобиване на бизнес конкурента си Kellanova.

Компанията е производителят на Pringles, а придобиването ще струва около $27 милиарда, съобщава Reuters, цитирайки свои източници.

Ако наистина се осъществи,

сделката ще бъде една от най-големите досега в сектора на пакетираните храни.

Акциите на Kellanova се повишиха с около 20%, откакто компанията се отдели от WK Kellogg през октомври миналата година, но все още се търгуват на по-ниски стойности в сравнение с някои от нейните конкуренти. Именно това я прави потенциална цел за придобиване от някой гигант в сектора, какъвто е Mars.

Kellanova произвежда своите хранителни изделия в 21 държави и ги продава в над 180 страни по света. Към момента WK Kellogg е оценена на $1,5 милиарда.

Миналата година Mars закупи британския производител на първокласен шоколад Hotel Chocolat Group Plc за $662 милиона.

"Mars отдавна се възхищава на Hotel Chocolat като модерна, първокласна марка с разнообразни продуктови линии, качество на продуктите от световна класа и силни възможности за директна връзка с потребителите чрез своята мрежа от физически магазини и онлайн платформа", заявиха представители на двете компании в съвместно съобщение за пресата.

От Mars възнамеряват да помогнат на Hotel Chocolat да развие своя бизнес в международен план.

Фирата Hotel Chocolat, основана през 1987 г., произвежда първокласен шоколад и притежава верига магазини за шоколад и кафенета. Тя притежава и какаова плантация в Сейнт Лусия. Шоколадът с марка Hotel Chocolat е известен с висококачественото си какао и ниско съдържание на захар. В момента Hotel Chocolat има 131 магазина във Великобритания и 21 в Япония.