Маскарпоне с грозде и портокал
за 4 порции, 20 мин
Кухня
10:28 - 10 Ноември 2020
3153
Продукти
200-250 г зърна от бяло и червено грозде
3 с.л. пудра захар
1 ч.л. ситно настъргана портокалова кора
7-8 с.л. портокалов сок
½ ч.ч. нарязани белени бадеми
200 г маскарпоне
100 г кисело мляко
1 пак. ванилова захар
Приготвяне
Гроздовите зърна се разполовяват и се поръсват с 2 с.л. пудра захар и портокаловта кора, поливат се с 2-3 с.л. от портокаловия сок и се оставя да престои малко.
Бадемите се запичат на сух тиган до леко златисто.
Смесват се маскарпонето, киселото мляко, останалият портокалов сок, ванилията и останалата пудра захар.
Разпределя се в купички или чаши и се залива с гроздовата смес.
Поръсва се с бадеми.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.