Маскарпоне с грозде и портокал

за 4 порции, 20 мин

Кухня
10:28 - 10 Ноември 2020
3042
Маскарпоне с грозде и портокал

Продукти

200-250 г зърна от бяло и червено грозде

3 с.л. пудра захар

1 ч.л. ситно настъргана портокалова кора

7-8 с.л. портокалов сок

½ ч.ч. нарязани белени бадеми

200 г маскарпоне

100 г кисело мляко

1 пак. ванилова захар

 

Приготвяне

Гроздовите зърна се разполовяват и се поръсват с 2 с.л. пудра захар и портокаловта кора, поливат се с 2-3 с.л. от портокаловия сок и се оставя да престои малко.

Бадемите се запичат на сух тиган до леко златисто.

Смесват се маскарпонето, киселото мляко, останалият портокалов сок, ванилията и останалата пудра захар.

Разпределя се в купички или чаши и се залива с гроздовата смес.

Поръсва се с бадеми.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.