Маслинова фокача от ядки и семки (без брашно)

за 6 порции, 50 мин

Кухня
10:17 - 06 Юли 2020
1231
Маслинова фокача от ядки и семки (без брашно)

Продукти

160 г бадеми

80 г слънчогледови белени семки

80 г сусам

2 с.л. ленено семе

1 пак. бакпулвер

300 г извара

40 г масло

6 яйца

сол

1 ч.ч. маслини без костилките

4 клонки розмарин

3 с.л. зехтин

 

Приготвяне

Бадемите, слънчогледовите семки, сусамът и лененото семе се смилат възможно най-фино. Смесват се с бакпулвера.

Изварата се разбива с маслото, яйцата и сол. Разбърква се с брашното от ядки.

Тестото се разстила в тава с намазнена хартия за печене.

Пече се в загрята умерена фурна 10 мин.

Изважда се, гарнира се с иглички розмарин и с маслините, като се натискат да влязат леко в тестото.

Пече се още 15-20 мин.

Оставя се малко да изстине, полива със зехтина и се поръсва с едра сол.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.