Мъж опита да отвлече самолет на летище в Амстердам?

ЕС
21:29 - 06 Ноември 2019
3316
Мъж опита да отвлече самолет на летище в Амстердам?

Извънредна ситуация на летище „Схипхол” в Амстердам. Според непотвърдена информация, мъж се е опитал да отвлече самолет. Официално се казва, че службите за сигурност са били повикани на летището. Медицински хеликоптер също е на път.

Говорител на полицията отказва да съобщи за какво точно става въпрос. Очевидци разказаха, че на летището пристигат много линейки с включени сирени. Няколко изхода на летището също са затворени. На пътниците от няколко кацащи самолета не им е било позволено да влязат в ръкавите, а са били вкарани в летището по друг път.

Министърът на правосъдието и сигурността на Холандия е напуснал парламентарна сесия, а премиерът Марк Рюте е прекъснал дебат за образованието заради ситуацията на летището, съобщава Нова тв.

Малко по-късно холандската полиция съобщи, че пътниците и екипажът са свалени и са в безопасност. Веднага след това обявиха, че става дума за фалшива тревога - пилотът по погрешка е натиснал паник-бутона в самолета и това е задействало всички протоколи при ситуация с отвличане.