Мъжът от клипа на Камбитов: Нарочен съм, че купувам гласове

Янко Попдимитров е подал жалба в полицията за клевета

Общество
08:20 - 06 Ноември 2019
1035
Мъжът от клипа на Камбитов: Нарочен съм, че купувам гласове

Мъжът от клипа, който разпространи бившият кмет на Благоевград, е подал жалба в полицията. Причината – Янко Попдимитров заяви, че е нарочен, че купува гласове в изборния ден и това, по думите му не било истината.

След изборния ден бившият градоначалник на Благоевград – Атанас Камбитов, разпространи видео в социалните мрежи, на което се вижда Попдимитров, брат му и друго лице – новоизбраният общински съветник от листата на БСП Бисер Стойчев.

От публикацията на Камбитов става ясно, че заснетите мъже се занимават с търговия на гласове и то пред една от изборните секции в града.

Попдимитров обаче настоява, че това е клевета: „Паркирах си автомобила, до мен беше паркирал съвсем случайно Бисер Стойчев. Разменихме няколко думи”, разясни в „Тази сутрин” той.

Разказа, че представената размяна на пари в клипа всъщност е било предаване на ремонтиран телефон срещу заплащане от 30 лева. Попдимитров имал сервиз за телефони и брат му си дал апарата за ремонт.

„Аз вадя телефон – давам му на брат ми. Телефонът беше за ремонт. Заплати ми ремонтчето. Имам магазин на главната улица в Благоевград. Знаеш ли какво е – всеки да те оприличава на някой цигански барон. Имам семейство, имам деца и си изкарвам парите по съвсем честен начин”, разказа още благоевградчанинът.

По думите му, никой от екипа на Камбитов не се е свързал с него, след като видеото е било разпространено. Попдимитров от своя страна вече е подал жалба срещу неизвестен извършител.