След разгрома: Атанас Камбитов напуска политиката

Бившият кмет на Благоевград се отказва от мястото си на общински съветник

Новини
11:45 - 04 Ноември 2019
5535
След разгрома: Атанас Камбитов напуска политиката

На изненадваща пресконференция, която се състоя късно снощи, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов от ГЕРБ обяви, че напуска политиката, като се отказва от мястото си на общински съветник.

"Страшно съм изненадан от резултата, още не мога да разбера къде съм сгрешил и защо благоевградчани ме наказаха", каза още Камбитов, цитиран от struma.bg. Вчерашният изборен ден стана ясно, че има неочакван обрат в резултатите, които шокира Благоевград. Камбитов претърпя съкрушителна загуба от Румен Томов с над 15% разлика.

Повод да вземе решението за напускане изцяло властта в Благоевград му дадоха и думите на премиера Бойко Борисов, казани малко по-рано на пресконференция в София: „Как ГЕРБ да спечели в Благоевград, като Камбитов ми играе ръченица с пари на челото, или пък в Сандански – Александър Манолев с къщата му за гости. Но добре ги наредиха. За Благоевград ме е яд, там няма нещо ненаправено“, с горчивина каза премиерът.

И продължи: „Преди да стане кмет на Банско, Иван Кадев дойде в Бояна при мен, той беше секретар на общината, бивш шеф на ДАНС в Благоевград, работел е с мен човекът. Вика ми: „Ще изгуби Икономов“. Събрах ги – Камбитов, Икономов, Котев и им казах: Ще загубите! Не, ще спечелим! Добре! Сега ще направим промени. Но по-добре за партията е да се очисти, да си направи изводите и да се обнови.“