Megadeth радват феновете си с нов албум

През пролетта на 2022-ра ще излезе "The Sick, The Dying And The Dead"

Новини
17:55 - 06 Декември 2021
1591
Megadeth радват феновете си с нов албум

Новият албум на Megadeth - "The Sick, The Dying And The Dead", ще излезе през пролетта на 2022 година. Новината съобщи фронтменът на групата Дейв Мъстейн в интервю за списание "American Songwriter".

В разговора той сподели, че заглавното парче от албума e свързано с пандемията, но не е фокусирано само върху настоящата световна пандемия, а обхваща и други болести тормозели човечеството през вековете.

"Самата песен е историческо пътешествие за това от къде е тръгнала чумата и как се е развила - от плъховете по корабите, които са я донесли в Сицилия". споделя Мъстейн.

Фронтменът и лидер на Megadeth споделя още че музиката за "The Sick, The Dying And The Dead" е събрана от негови рифове и музика архивирани през годините.

"Много от рифовете са запазвани във времето" казва Мъстейн. "Нова песен може да бъде направена и с идеи, които съм написал на 15 или 55. Ако е добър риф, си го записвам".

Записите на 16-ия студиен албум на Megadeth са направени още през Май в Нашвил, като все още не е известно, кой заема мястото на уволненият басист на бандата Дейвид Елефсън.

Megadeth наскоро приключиха турнето си с Lamb Of God, Trivium и Hatebreed - "The Metal Tour Of The Year".