Меси: Приключвах с националния, ако не бяхме станали световни (ВИДЕО)

Надявам се да бъда запомнен повече като един обикновен човек, твърди звездата на Аржентина

Спорт
17:53 - 16 Юни 2023
2494
Меси: Приключвах с националния, ако не бяхме станали световни (ВИДЕО)

Суперзвездата и капитан на Аржентина Лионел Меси призна, че ако не беше спечелил световната титла в Мондиал 2022, той вече щеше да се е отказал от националния отбор.

Вместо това навършващият след седмица 36 години нападател продължава да играе за албиселесте.

“Не съм плакал за националния отбор, но да, много съм страдал и съм имал доста тежки моменти. Винаги съм имал желание да постигна нещо с националния отбор и бях убеден, че това щеше да стане. Ако не бях успял, то поне да се бях опитал.

Няма как да съм спечелил всичко на клубно и индивидуално ниво, а да не бях направил същото и с националния тим. Тогава щях да изпитвам усещане, че ми липсва нещо.

Насладих се много на целия Мондиал, защото знаех, че той можеше да ми бъде последният. Честно казано, мисля, че ако не бяхме станали световни шампион, повече нямаше да бъда в националния отбор. Сега обаче, след като съм световен шампион, не мога да напусна националния тим. Трябва да се наслаждавам на всичко това.

Не само, че се наслаждавах по време на Световното първенство, но и изпитвах огромно спокойствие със състава, с който разполагахме”, сподели Меси пред TV Pública.

Той също така говори за изненадващия си избор да премине в Интер Маями, както и за това как би искал да бъде запомнен след 30 години.

“Въпреки че в началото идеята беше друга, със семейството ми сме щастливи с взетото решение и се подготвяме за това. Имаме желание да посрещнем новото предизвикателство и тази поредна промяна. Това е важна стъпка, но същевременно осъзнаваме какво означава тя, така че сме щастливи. Каквото и да става по пътя, винаги трябва да се опитваш и дано това да остане повече като послание отколкото спомен за новото поколение, което винаги ме е наблюдавало, грижело се е за мен и ме е защитавало.

Надявам се да бъда запомнен повече като един обикновен човек, а не просто като спортист. Нека най-вече ме запомнят като един добър човек”, добави аржентинецът.