Метеопатията – болестта на новия век  

Капризите на времето карат емоционалните хора да се чувстват зле

Здраве
08:17 - 18 Март 2019
10670
Метеопатията – болестта на новия век
 

Дъжд вали, слънце грее, а високите температури ви докарват сърцебиене, отпадналост и умора. Мрачното време и ниските температури пък ви депресират. Всичко това на много от нас е познато до болка и въпреки това до сега не сме намирали разумното му обяснение.

Според специалистите подобно състояние се нарича метеопатия или фобия от капризите на времето. От изследвания става ясно, че 35% от населението на планетата ни страда от метеопатия. Никой не е застрахован от хаоса във времето, но той се отразява най-зле на чувствителните хора.

Всеки дъжд, магнитна буря, лятна буря, надвиснали облаци, силен вятър са потенциални нарушители на спокойствието на метеопатите. Тези хора „отговарят” на провокациите на сезоните със световъртеж, резки скокове на артериалното налягане, сърцебиене, умора, безсъние, апатия, постоянна сънливост или нервни кризи.

Ето и няколко полезни съвета към метеопатите, за да може по-леко да понасят капризите на времето:

  • Яжте лека храна, тъй като правилният хранителен режим може да помогне на организма да се „настрои” нормално.
  • Правете си точков масаж. Достатъчно е да масажирате точките, разположени по ръба на ушните миди, и приливът на сили ви е гарантиран.

  • Не стойте в задушни помещения, ако усетите неразположение. Излезте да се поразходите на чист въздух.

  • Взимайте контрастни душове. Закаляването на тялото със студена вода е отличен начин да направите организма си устойчив на атмосферните аномалии.

  • Правете си аромотерапия - етеричните масла от роза, лавандула, мента и евкалипт ще повдигнат настроението ви и ще подпомогнат работата на имунната ви система.