Методи Лалов: Защо да не критикувам своите? Винаги e правилен момент да кажеш истината

Политика
15:54 - 18 Юни 2024
2470
Методи Лалов: Защо да не критикувам своите? Винаги e правилен момент да кажеш истината

Когато критикуваш политиците преди избори е “приятелски огън”. Когато критикуваш по време на избори е "игра в полза на мутрите".  Когато критикуваш след изборите е "ритане на падналия". Това написа в социалните мрежи бившият съдия Методи Лалов.

Казвал съм многократно, че да се казва истината винаги е подходящо. И винаги съм казвал истината навреме, дори с риск да стана уязвим. Защото, ако нямаш какво да губиш, ако чакаш да стане безопасно за теб, често истината е станала безполезна и безопасна за мутрите.  

Христо Иванов мълча 10 месеца пред безобразията на Борисов и Пеевски и ги остави те да бъдат говорители на обществото. 

Днес разказва неща от кухнята, в която се оказа, че се готви развалена храна (всички знаехме това, но Христо ни убеждаваше, че хигиената е добра). 
Иван Гешев имаше целия необходим инструментариум да разследва мутрите, но вместо това ги обслужваше, а сега разказва за някакви престъпления. 

Васил Божков-Черепа плащаше подкупи на мутрите, за да го пазят, а след като решиха, че повече няма да делят с него, разказа за Горанов, но никога не стигна до край.

Цветан Василев създаде пирамидата КТБ и едва след като му я откраднаха, започна да разказва на кого е раздавал огромни пари и космически лихви. 

Да кажеш истината никога не е рано или късно. Никога! Другото е сметкаджийсгво, а често става дума и за изнудване.