Михаил Камбарев от ПП: Когато разровиш кошера на корупцията, търтеите жилят

Парите на държавата да отиват в пенсии, заплати и пътища, не в сакове, чекмеджета и партийни каси, призова депутатът

Новини
13:46 - 27 Май 2022
1039
Михаил Камбарев от ПП: Когато разровиш кошера на корупцията, търтеите жилят

Искаме парите, които принадлежат на държавата да влязат в пенсии, заплати, пътища, а не в чекмеджета, сакове и черни партиийни каси, заяви депутатът от ПП и шеф на антикорупционната комисия Михаил Камбарев.

Когато разровиш кошера на корупцията, търтеите, свикнали да консумират публичен ресурс, да започнат да жилят. Това обяви в декларация от парламентарната трибуна Михал Камбарев от "Продължаваме промяната" . Той посочи, че думата бизнесмен се е превърнала в мръсна, заради всички схеми, по които определени хора са се облагодетелствали.

"Залогът са средствата в бюджета, те ще продължат да растат, ако продължим да затваряме кранчетата на корупцията. Залогът е влизането на България в клуба на истинските европейски членове", заяви Камбарев. Той отбеляза, че след толкова доклади и усилия България още не е в Шенгенското пространство. Когато видяхме тази дупка на границата, разбрахме защо, добави депутатът.

Той се възмути, че за 10 г. няма нито минута запис от помещенията на границата, където са разтоварвани и товарени тировете. "Говорим за 10 тира на ден. Това е огромен скандал", добави той и посочи, че управляващите са обещали да има нулева толерантност към корупцията и край на схемите. По думите му обаче отпор имало не само от мафията.

"Искаме парите, които принадлежат на държавата да стигнат до хората. Да влязат в пенсии, заплати, пътища, а не в чекмеджета, сакове и черни партиийни каси", завърши декларацията си Камбарев.