Михалков: Бил Гейтс иска да редуцира населението на земята

Актуални новини
11:15 - 04 Май 2020
6853
Михалков: Бил Гейтс иска да редуцира населението на земята

Прочутият руски режисьор Никита Михалков влезе доста остро и съвсем рязко на американския милиардер Бил Гейтс. От телевизионния екран той го обвини, че се стреми към контрол върху населението на земята чрез микрочипове. 

Според Михалков под предлог, че се работи по създаване на ваксина срещу COVID-19, Бил Гейтс всъщност преследвал друга цел - да се намали населението на земята. Теорията си Михалков разви в авторското си предаване „Бесогон“ по телевизия „Россия 24“. 

Никита Михалков далече не е единственият, който таи подобни подозрения спрямо милиардера. В социалните мрежи често се появяват подобни нападки срещу него и съпругата му. 

Един патент на Майкрософт, който наскоро получи международно признание, се оказа повод за нова порция нападки. Патентът WO/2020/060606 описва „Криптовалутна система, анализираща данни за телесната активност". Става дума за устройство, което може да се използва за „копаене" на криптовалути, като използвате тялото си. Или по-скоро „да давате криптовалута на потребител, чиито данни за телесната активност са проверени". Това е обяснението, което не се тълкува еднозначно.

Точно тази неясност атакува Никита Михалков. Легендата в кинопроизводството обаче е не е достатъчно убедителен в своята теория, смятат руски учени, които веднага реагираха на изявлението му. Това вероятно е и причината телевизията да свали от графика повторението на предаването му. Това на свой ред вбеси Михалков, който контрира, че му налагат цензура. 

Според Михалков дори името на патента има окултно значение. Той обвини Гейтс, че се стреми да имплантира хората с микрочипове, за да ги контролира, и да обвърже това с потенциалната си програма за откриване на ваксина.

Режисьорът отправи обвинения даже към директора на руската държавна „Сбербанк Херман Греф, че участва в "съзаклятието на Гейтс“. А то щяло да доведе до Апокалипсис.

Мнението на режисьора се поддържа и от някои военни в Русия. Освен Бил Гейтс, те обвиняват САЩ в таен заговор за редуциране населението на земята.