Милко Георгиев: ЦСКА е феномен! Който се е захванал с него, трябва да има отговорности

Давай пари за този клуб, а аз ще ти осигурявам държавни поръчки - така стоят нещата у нас

Спорт
15:35 - 01 Май 2019 (обновена)
3301
Милко Георгиев: ЦСКА е феномен! Който се е захванал с него, трябва да има отговорности

Административният директор на ЦСКА - Милко Георгиев, който от доста време не се мярка на "Армията" и все още на книга заема тази длъжност, изрази мнението си по темата със собствеността на клуба и как стават нещата у нас.

Георгиев, който е заклет армеец, сподели в официалния си профил във Фейсбук някои свои виждания, които могат и да не се харесат на някои хора.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"Ще споделя какво мисля по темата, и не искам да ангажирам никой - просто ви давам и друг поглед!

На какво отгоре трябва да имаме хубав футбол в БГ? На какво отгоре трябва да имаме нормални стадиони? Нима имаме нормално управление? Във всяка една страна правителството задава стратегия и политика в сферата на спорта, която се изпълнява от министерства, федерации, разните му там агенции, НПО-та и т.н.

Тук у нас как стоят нещата - “Я, бегай в отбора Х, давай им там некой лев, а аз ще ти давам поръчки...”

И така хората идват и стоят във футбола без да имат и грам идея как да развиват даден клуб - те просто баламосват и стотината останали глупаци на стадиона, че от малки са фенове на... изберете си Вие на кой отбор!!!

Съмнявате ли се, че има наистина бизнесмени, които биха инвестирали и управлявали клубовете, както бизнеса си - има ги, но никой няма да си рискува бизнеса и репутацията за да участва в мръсотията наречена БГ Футбол!!!

Всички обиждате хората, които все по-малко идват на стадиона, само че българинът вече не е прост... Избирателят наистина се превърна в такъв - той просто избира какво, как и на каква цена да гледа (разбирай плаща)!

Защото избирателят гледа на това като на плащане и чак след това идва ред на рефрени и клетви във вярност!

Как да закараш някой на стадиона, при положение, че човекът вижда какви крадци са във футболния съюз?

При това си живеят доста добре с парите на данъкоплатците (справка Лечков и Фурнаджиев).

Не искам да оправдавам никой след мача с Ботев Пд, но май е време да се замислим по-глобално по темата, иначе ще си се джафкаме кой как ритнал, става ли поредният треньор за ЦСКА, как всеки е специалист, какво куца в клуба и т.н.

Без да се промени генерално стратегията в държавата спрямо футбола, без да се изчисти футболът от цялата сволоч, която го е обзела - Е, нЕма да стане!

Крайно време е и феновете да разберат, че моделът “Бащицата” не е Ок за тях, защото докато Бащицата е на кеф, дава - ама утре, ако му засегнеш егото и любимият ти отбор отива “в канала”.

Футболът, и специално моят клуб, са социален феномен, което означава, че който се е ангажирал с това, има социална отговорност. А дали е така тук,а?

Отиваме към следващия тип ”собственик” - на така наречените "малки и средни клубове". Е, там вече е страшно - то не е черно тото, то не са игрички на ниво клуб-кмет. На всичкото отгоре, местният социум даже трябва да целува ръка, че му се осигурява луксът всяка седмица да гледа “елитен” футбол.

Да, ама не! (да ме прощаваш, бай Петко).

Вече стана трудно да ни баламосват. Едва ли има някой българин, който да не излизал навън и да не е направил разликата.

И докато последните балъци съпровождат ковчега на БГ футбола, нищо няма да се промени генерално.

Всичко на веселата компания от Бояна лъсва след края на поредните квалификации, при нас лъсва април месец - причини Ви изброих няколко..."