Мими Иванова рони сълзи по соца

Иначе певицата се разходи до Бали наскоро, което едва ли щеше да й се случи при Бай Тошо

Култура
20:41 - 16 Април 2024
9803
Мими Иванова рони сълзи по соца

Естрадната легенда Мими Иванова е от тези представители на пенсионната възраст, които изпитват остра носталгия по социализма. Тя хич не крие колко е недоволна от действителността, която ни заобикаля. Певицата откровено заявява, че дори се притеснява за живота си заради престъпността у нас и смутните времена, в които живеем.

„Много е страшно всичко, което става. Как да не си кажеш колко хубаво и спокойно беше моето детство по Живково време – с книжки, игри на улицата, не сме се стреляли, не сме се били, както сега гледаме по новините… Гледам и не мога да повярвам какво се случва не само в София, а в цяла България е доста разпространено деца да се бият помежду си или да се ограбват хора... Нещо се промени, но не е само при нас! Дори когато имам покана за някое събитие в центъра и предпочитам да остана вкъщи, не че ме е страх, но все по-малко имам желание да закъснявам вечер. Тъжно ми е също така, че дъщеря ми и по-младите от нея, както и малко по-големите хора, колкото и да работят, не могат да съберат пари, за да си купят жилище, както ние можехме, а работят много“, споделя с огорчение Мими.

Дъщерята Ина, която от дълги години живее в Германия, е омъжена за ямаец, от когото има дъщеричка

Тя и композиторът Развигор Попов имат една дъщеря Ина, която от дълги години живее в Германия. Там тя е омъжена за ямаец, от когото има дъщеричка. „Виждаме се поне два пъти в годината, оттам нататък сме щастливи, ако можем да поизмъкнем някой уикенд да сме заедно, като по-често тя идва, аз все съм заета. На нея ѝ е приятно да вземе петъчен самолет и да си тръгне примерно в понеделник, а аз винаги се радвам да се видя с нея и внучката“, споделя Мими Иванова.

Наскоро тя се завърна от две далечни пътувания. Първо бе на почивка със свои близки приятели на екзотичния остров Бали, където прекара 7 дни.

„Индонезия ми прилича на Занзибар, но е доста по-цивилизована – пак са бедни, но са щастливи, никой не иска да получи твоето, любезни, усмихнати, услужливи, работливи. Най-много ме изуми това, че не пият алкохол по никое време и повод и може би затова са толкова спокойни, нищо не ги напряга, няма да видиш някой да крещи. Попаднахме и на прайда за другата сексуална ориентация. Абсолютна толерантност, никой не се занимава с тях.

Някои от плажовете са много красиви като природа, но са скали в морето и хората не се къпят. Пих камбуча, което е като алое вера, видях и цветето, от което се произвежда – прилича на по-голям жасмин. Интересни растения има“, споделя за воаяжа си естрадната легенда.

Веднага след почивката на Бали тя кацнала в Сидни, за да изнесе концерт пред българите в Австралия. Там също посетила интересни обекти – операта, зоопарка, аквариумите, но най-впечатлена останала от нетипичните ястия, които дегустирала – пържола от кенгуру и месо от крокодил. И двете много ѝ се усладили.