Мини пици с тиквички , маслини, каперси и аншоа

за 25 броя, 30 мин

Кухня
08:38 - 23 Ноември 2020
3475
Мини пици с тиквички, маслини, каперси и аншоа

Продукти

200 г чери домати

2 с.л. маслини без костилките

2 клонки мащерка

2 филета аншоа

1 тиквичка

400 г тесто за пица

зехтин

1 с.л. каперси

100 г настъргано жълто сирене по избор

 

Приготвяне

Тиквичката се нарязва на кръгчета с дебелина около 1/2 см.

Доматчетата се нарязват на четири. Маслините се нарязват на едро. Отскубват се листенцата мащерка от клонките. Филетата аншоа се наситняват.

Тестото за пица се разстила върху кухненска хартия и се изрязват около 25 кръгчета с диаметър около 7 см. Надупчват се с вилица по няколко пъти.

Всяка малка основа се гарнира с кръгче тиквичка и се намазва със зехтин.

Подреждат се върху хартия за печене. Пекат се в загрята умерена фурна.

Още горещи се гарнират и с доматите, каперсите, маслините, аншоа и мащерка и се поръсват с настърганото сирене.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.