Мини пици с тиквички , маслини, каперси и аншоа
за 25 броя, 30 мин
Продукти
200 г чери домати
2 с.л. маслини без костилките
2 клонки мащерка
2 филета аншоа
1 тиквичка
400 г тесто за пица
зехтин
1 с.л. каперси
100 г настъргано жълто сирене по избор
Приготвяне
Тиквичката се нарязва на кръгчета с дебелина около 1/2 см.
Доматчетата се нарязват на четири. Маслините се нарязват на едро. Отскубват се листенцата мащерка от клонките. Филетата аншоа се наситняват.
Тестото за пица се разстила върху кухненска хартия и се изрязват около 25 кръгчета с диаметър около 7 см. Надупчват се с вилица по няколко пъти.
Всяка малка основа се гарнира с кръгче тиквичка и се намазва със зехтин.
Подреждат се върху хартия за печене. Пекат се в загрята умерена фурна.
Още горещи се гарнират и с доматите, каперсите, маслините, аншоа и мащерка и се поръсват с настърганото сирене.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.