Мини тортили с пилешко и гуакамоле
за 20 броя, 30 мин
Продукти
250 г пилешки гърди
½ ч.л. червен пипер
1 с.л. зехтин
1 авокадо
1-2 скилидки чесън
1 малка глава червен лук
60 г кисело мляко
2 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
10 малки тортили или малки палачинки,
½ зелена салата по избор
10 сушени домати в олио
Приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на малки кубчета. Поръсва се с червения пипер и се запържва в загретия зехтин.
Издълбава се авокадото от кората. Намачква се и се пасира с лимоновия сок и обелените и наситнени лук и чесън. Смесва се с киселото мляко. Гуакамолето се подправя със сол и черен пипер.
Тортилите се загряват на сух тиган. Намазват се тънко с половината гуакамоле. Разпределя се отгоре нарязаната зелена салата и сушените домати на лентички. Слага се пилешкото месо.
Сгъват се на торбички и се закопчават с дървени клечки. Поднасят се с останалото гуакамоле.