Мини тортили с пилешко и гуакамоле

за 20  броя, 30 мин

Кухня
08:06 - 03 Май 2021
1562
Мини тортили с пилешко и гуакамоле

Продукти

250 г пилешки гърди

½ ч.л. червен пипер

1 с.л. зехтин

1 авокадо

1-2 скилидки чесън

1 малка глава червен лук

60 г кисело мляко

2 с.л. лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

10 малки тортили или малки палачинки,

½ зелена салата по избор

10 сушени домати в олио

 

Приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на малки кубчета. Поръсва се с червения пипер и се запържва в загретия зехтин.

Издълбава се авокадото от кората. Намачква се и се пасира с лимоновия сок и обелените и наситнени лук и чесън. Смесва се с киселото мляко. Гуакамолето се подправя със сол и черен пипер.

Тортилите се загряват на сух тиган. Намазват се тънко с половината гуакамоле. Разпределя се отгоре нарязаната зелена салата и сушените домати на лентички. Слага се пилешкото месо.

Сгъват се на торбички и се закопчават с дървени клечки. Поднасят се с останалото гуакамоле.