Министър Денков: Консултациите при президента са отбиване на номер

Познавам кирил Петков от 10 години, имам му пълно доверие, заяви образователният експерт

Политика
09:44 - 29 Юни 2022
2075
Министър Денков: Консултациите при президента са отбиване на номер

"Продължаваме промяната" и други партии бяха неподготвени по отношение на предварителен разговор вътре в ръководството, а после и в коалицията, за да отидат на консултация при президента Румен Радев“, каза за "Тази сутрин" по bTV министърът на образованието в оставка Николай Денков.

По думите му часът за консултациите е бил анонсиран в неделя вечерта и на следващия ден е било невъзможно да се проведат разговори. Едни съдържателни консултации изискват партиите да излязат с предварителна подготовка. Другото е отбиване на номер, каза Денков.

Относно неразбирателството между позицията на БСП и тази на кабинета за политиката на Москва у нас, Денков коментира, че левицата винаги е заемала разумна позиция.

Той допълни, че при преговори между партиите е важно да се отчетат гледните точки на всички участници и да се намери общо решение, важно е да има чуваемост. Според акад. Денков разговорите в ръководството на Продължаваме промяната в този момент е бил за бюджета, а не как да се сформира управление на държавата.

Важно е коалицията да реши кой ще управлява и освободените 4 министерства от ИТН. С министър Радостин Василев работихме много добре, отговори акад. Денков дали според него някой от отцепилите се от Слави би могъл да продължи и в следващ кабинет.

Министър Денков подчерта, че познава Кирил Петков от 10 години и му има пълно доверие. Призна обаче, че грешките в "Продължаваме програмат" са в комуникацията и начина на работа в коалицията.