Министър Наско се скри при баба си, изключи телефона

Кирил Петков се прибира спешно от Гърция да набива канчето на палавия културен бос

Политика
17:36 - 09 Април 2022
10519
Министър Наско се скри при баба си, изключи телефона

Близо 24 часа изминаха от юношеския хипарско-тревомански пърформънс на министъра на културата Атанас Атанасов без официална реакция от кабинета или коалиционния съвет. Според наши източници на "Дондуков" 1 единствено фактът, че темпераментният премиер Кирил Петков е на икономически форум в Делфи, спасява засега Просто Наско от уволнение, а защо не и разправа на лична основа.

Финансовият гуру на правителството Асен Василев лично озаптил Петков да не се качи на правителствения самолет и да прекъсне визитата си в Гърция, за да "набива канчето" на Атанасов. Както е известно, младежът е протеже на Василев по линия на прочутия хор на Хасковската езикова гимназия, където е пял и местният стълб на ГЕРБ Делян Добрев.

Самият ПростоНаско бил посъветван от покровителя си да се покрие временно и да си изключи телефона. Последното е факт още от снощи. Според източници от "Продължаваме промяната" Атанасов ще се опита да си вземе болничен и ще се надява да изчака преминаването на бурята при съпругата си Яна в Лондон.

Днес министърът без много фанфари посети изложба в Кюстендил, след което не се е прибрал у дома, а се е усамотил при баба си в Банкя.

Шокиращ остава фактът, че поведението на Наско още не е коментирано от представител на властта, докато знайни и незнайни интернет зевзеци плюс светила на родния "шоубизнес" от Иво Сиромахов, до Филип Аврамов, се скъсаха да се упражняват върху замечтаното селфи на министъра.