Мирчев скочи на Нинова

Търсенето да извлечеш политически капитал от една трагедия само по себе си е изключително недостойно поведение

Политика
18:29 - 30 Юли 2023
5836
Мирчев скочи на Нинова

"Не знам с кои очи Корнелия Нинова ще спасява българския народ, каквато е заявката от Бузлуджа. Докато е твърде заета да пази народа от призрака на “джендъра” и измисленото безродие, в България съвсем реални хора малтретират или направо убиват други хора." Това заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

"Подобни престъпления в България не са от вчера, но те явно не са достатъчна причина партията на г-жа Нинова да подкрепи промените в Закона за защита от домашното насилие. Очевидно според г-жа Нинова въображаемият “джендър” е по-страшен от реалните насилници.

Не знам с кои очи г-н Гешев пък коментира старозагорското престъпление и говори за липсата на справедливост, след годините, в които прекара в крепене на едно фасадно правосъдие, овладяно от зависимости, и се сети да го разобличи чак когато се усети излишен.

Търсенето да извлечеш политически капитал от една трагедия само по себе си е изключително недостойно поведение. Още по-лицемерно е, когато то идва от фигура като Гешев, превърнал се неслучайно в символ на всичко най-порочно в съдебната ни система.

Впрочем, призивът “да изметем политическия боклук” е всичко друго, но не и демократичен. Той е обратното на справедливост и показва тотално незачитане на нормалните процеси в една правова държава."