Миролюба Бенатова: Арестът на Нико Тупарев означава пренареждане в медийните среди

Общество
13:08 - 28 Юни 2024
5828
Миролюба Бенатова: Арестът на Нико Тупарев означава пренареждане в медийните среди

Известната журналистка Миролюба Бенатова коментира ареста на един от най-влиятелните тв продуценти у нас- Нико Тупарев. Той продуцира предавания като “Ергенът”, “Биг брадър”, “ВИП брадър”, “Денсинг старс”, “Стани богат”, “Игри на волята”, “Черешката на тортата”, “Хелс кичън” и др.

“Арестът на Нико Тупарев е знак за пренареждане на медийния пазар. Някой е запретнал ръкави и е подкарал всички браншове. По принцип бюджетите на частните телевизии и тяхното харчене, са проблем на собствениците, а обикновено спорове между съдружници или конкуренти, не се решават с прокуратурата и наказателния кодекс. Но понякога, когато знаците не са взети под внимание, идва полицията. Медийните империи се прекрояват.

В новините на bTV такава новина нямаше. NOVA я съобщи с едно изречение. БНТ преразказа сигнала до КЗК накратко. Нищо не се разбра по същество. Освен, че един – до вчера незаобиколим фактор в медиите, вече е с белезници. С този арест се дават знаци на влиятелни фигури в телевизиите, вероятно и на собствениците. Кой ще хвърли кърпата с малко бой, ще се разбере скоро.

През април Тупареви са разпитвани за поръчителство на убийство на съдружник.”, коментира още Бенатова.