Мистериозни светлини стряскат над Японско море

Имат си дори и име - Исариби Кочу

Мистика
08:42 - 26 Май 2024
4981
Мистериозни светлини стряскат над Японско море

Жителите на японската префектура Тотори са свидетели на удивителен и мистериозен феномен, който озадачава мнозина. Странни вертикални стълбове от светлина се появяват в нощното небе високо над океана и гледката озадачава всеки, който ги види. Разбира се, това е и повод за разгорещени дискусии в социалните медии с основен въпрос - подготвят ли се извънземни за нахлуване на Земята или става въпрос за тайни военни тестове.

Снимки и видеоклипове онлайн показват невероятна гледка: ярки лъчи светлина висят между небето и земята, сякаш нещо или някой се спуска от небесата. Този мистичен феномен привлича вниманието на хора от цял ​​свят и всички се чудят какво всъщност се крие зад тези мистериозни стълбове светлина.

Оказва се обаче, че това явление има много по-земно и логично обяснение, свързано с естествените атмосферни условия и човешката дейност. Местните дори са му дали име - ​​Исариби Кочу. Случва се при много специфични атмосферни условия, когато ледени кристали, образувани на голяма надморска височина, взаимодействат с източници на ярка светлина. В този случай източниците на светлина са фенери, използвани от рибарите за привличане на риба през нощта. Светлината, отразяваща се от ледените кристали, създава илюзията за вертикални колони, простиращи се към небето.

Въпреки че това явление не е необичайно в този регион, е много увлекателно за наблюдение. Светлинните стълбове, атмосферно оптично явление, могат да приемат различни форми и размери, понякога дори да изглеждат отделно от източника на светлина. Да се види Исариби Кочу е истински успех за фотографи и любители на природата, тъй като тази гледка е едновременно мистериозна и красива.